Voetgangerscongres

Je kunt weer je voorstel indienen

Je kunt weer je voorstel indienen

Ook dit jaar dagen we je uit te laten zien hoe jij de voetganger een stap verder brengt. Hoe maak jij ruimte voor de voetganger?
Welke aanpak is succesvol? Welk project biedt kansen? Welke informatie en kennis wil je delen met andere professionals en wat is nodig om een stap verder te komen? Dien een bijdrage in en misschien spreek jij straks op het Nationaal Voetgangerscongres.

Jouw inzending wordt bijzonder gewaardeerd. Ieder onderwerp is belangrijk. Speciale aandacht willen we tijdens het Nationaal Voetgangerscongres geven aan inzendingen die ingaan op één van de onderstaande onderwerpen.

Onderwerpen

 • Geslaagde herinrichting
  Heb jij meegewerkt aan een herinrichtingsopgave waar je trots op bent? Dien jouw goede voorbeeld in.
 • Papier versus werkelijkheid
  Herken je dit struikelblok? Op papier ziet alles er goed uit, maar in de praktijk kom je van alles tegen waardoor de voetganger niet de ruimte krijgt die bedacht was. Hoe ben je hiermee omgegaan en wat was het resultaat? Deel je ervaring met vakgenoten. We leren graag van elkaar.
 • Samenwerken
  Wie is jouw bondgenoot? Met wie werk je samen? We nodigen je uit voorbeelden aan te dragen waarin je een brug hebt weten te slaan naar een prettige samenwerking met een andere afdeling of met een andere partij.
 • Buurtinitiatieven
  Werk jij samen met je buren om de beloopbaarheid in jouw straat te verbeteren? En ben je succesvol? Of zie jij deze initiatieven in jouw gemeente ontwikkelen? Inspireer ons!
 • Recreatie en natuur
  Onze interesse gaat uit naar projecten, onderzoeken en vraagstukken rondom de verbinding tussen stad en ommeland, het slechten van barrières als ook de link tussen groen en lopen.
 • OV en lopen
  De benenwagen vormt regelmatig voor- en natransport van een rit met het openbaar vervoer. Wat kan hierin verbeterd worden? Welke uitdagingen kennen we en over welke oplossing denk je na?
 • Gezond
  Wie veel wandelt verbetert zijn conditie. Wandelen is goed voor hart en bloedvaten, voor je longen. Et cetera, et cetera. Inspireer andere professionals door te vertellen of te laten zien hoe jij het gezondheidsaspect onder de aandacht brengt en mensen aanzet tot lopen.
 • Anders
  Sluit jouw inzending niet aan bij de genoemde onderwerpen? Geen nood. Natuurlijk kun je inzenden en wordt je bijdrage zorgvuldig beoordeeld en gewogen.


Presentatievormen

Soms is het bijzonder inspirerend om vlot achter elkaar updates te krijgen over een specifiek onderwerp. De korte presentatie van maximaal 8 minuten is hiervoor een geslaagde werkvorm. Een ander onderwerp leent zich meer voor een langere presentatie van 20 minuten.
Ook walkshops of workshops willen we graag aanbieden. Misschien heb je andere ideeën en wil je een panelgesprek organiseren, een wereldcafé of een andere vorm? Dat kan. We dagen je uit! We organiseren graag een congres dat een gevarieerd programma kent.

Deel je kennis op het Nationaal Voetgangerscongres en dien een voorstel in en geef aan welke werk- of presentatievorm jouw voorkeur heeft. Zo geven we samen invulling aan een afwisselen en relevant programma.

Inzenden kan tot en met 24 mei 2023

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven