Geef de voetganger een stem

Geef de voetganger een stem

“Het is wandelen wat de klok slaat. Je kunt geen boekwinkel inlopen of er heeft iemand net een boek geschreven over lopen.” Aan het woord is Bruno Bruins, politicus en oud-directeur HTM. Bruins is ook een fervent wandelaar. Je merkt dat er vaak nog te weinig aandacht is voor de voetganger. “De enige partijen die structureel om aandacht vragen zijn de verschillende vertegenwoordigers van mensen met een beperking. En dat moet anders. Sinds corona is wandelen hot. Smeed het ijzer als het heet is, het is nú tijd om de voetganger een stem te geven.De politicus spreekt op het Nationaal Voetgangers op 7 oktober in Den Haag en wil samen met jou op zoek naar steunzenders om lopen een stap verder te brengen. 

Verder lezen

Ov-gebruik hoger in loopvriendelijke steden

Ov-gebruik hoger in loopvriendelijke steden

Helge Hillnhütter, assistent-professor aan de Norwegian University of Science and Technology, vertelt op 7 oktober tijdens het Nationaal Voetgangerscongres hoe overheden hun steden loopvriendelijker kunnen inrichten. Dat stimuleert bovendien het ov-gebruik.

Verder lezen

Lopen voor een gezonde, vitale samenleving

Lopen voor een gezonde, vitale samenleving

Gedeputeerde Anne Koning is keynotespreker op het Nationaal Voergangerscongres 2021, op donderdag 7 oktober in Den Haag. Hoe kijkt deze PvdA-er naar vitale steden en dorpen en naar het belang van lopen voor een gezonde, vitale samenleving?

Verder lezen

Terug naar boven