Voetgangerscongres

Geef de voetganger een stem

Geef de voetganger een stem

“Het is wandelen wat de klok slaat. Je kunt geen boekwinkel inlopen of er heeft iemand net een boek geschreven over lopen.” Aan het woord is Bruno Bruins, politicus en oud-directeur HTM. Bruins is ook een fervent wandelaar. Je merkt dat er vaak nog te weinig aandacht is voor de voetganger. “De enige partijen die structureel om aandacht vragen zijn de verschillende vertegenwoordigers van mensen met een beperking. En dat moet anders. Sinds corona is wandelen hot. Smeed het ijzer als het heet is, het is nú tijd om de voetganger een stem te geven.De politicus spreekt op het Nationaal Voetgangers op 7 oktober in Den Haag en wil samen met jou op zoek naar steunzenders om lopen een stap verder te brengen. 

"De voetganger moet een stem krijgen en zo op de agenda komen te staan van bestuurders", vervolgt hij. ”En daarvoor moet je steunzenders zoeken.” Een ov-bedrijf, zoals de HTM, is zo’n steunzender. Want die vervoert mensen van halte naar halte, waarna de reiziger van halte naar deur verderloopt. De HTM heeft ook aandacht voor de voetganger. Bij vervangingswerkzaamheden wordt soms een hele straat opnieuw ingericht. “Bewoners zijn al snel bezorgd dat de parkeerplaats nabij het huis verdwijnt of dat de halte pal voor de deur wordt aangelegd. Over ruimte voor de voetganger hoor je ze niet vaak”, zegt Bruins. “HTM houdt zelf rekening met de voetganger. Soms komt een stoep breder terug in het nieuwe ontwerp.

Tijdens het Nationaal Voetgangerscongres vertelt Bruins meer over hoe je de voetgangers een stem kunt geven. En hij onderzoekt graag samen met het aanwezige publiek de mogelijke steunzenders.  

Geïnteresseerd? Meld je dan aan voor het Nationaal Voetgangerscongres. 

 

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven