Voetgangerscongres

Zo ontwikkel je een voetgangersnetwerk

Zo ontwikkel je een voetgangersnetwerk

Hoe ontwikkel je een voetgangersnetwerk van papier tot praktijk? Op het Nationaal Voetgangerscongres nemen adviesbureaus Goudappel, Royal HaskoningDHV en de gemeente Utrecht je mee in dit traject, van ambitie tot en met de implementatie op straat.

Een stedelijk loop- en wandelnetwerk ontwikkelen kan op basis van een aantal stappen. Dennis van Sluijs (Goudappel) presenteert hoe een stedelijk loop- en wandelnetwerk wordt gevormd. Hij zal de methodiek toelichten en de drie verschillende soorten netwerken ( basis-, plus- en groennetwerk) en vijf soorten verblijfzones beschrijven. Door het soort netwerk en de verblijfzone te verbinden, ontstaat pas één wandel- of loopnetwerk.

Van ambitie naar implementatie

Vervolgens zoomen Leonie Smeets (gemeente Utrecht) en Carien ten Cate (Royal HaskoningDHV) verder in op de praktijk en nemen je mee naar de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. In deze unieke stadsstraat is de druk op de openbare ruimte groot en komt de voetganger in het gedrang. Smeets en Ten Cate vertellen hoe ze zijn overgegaan tot de implementatie van het voetgangersnetwerk, en welke afwegingen zij daarbij hebben gemaakt.

Met zijn drieën sluiten ze vervolgens af met een discussie met de zaal, waarbij de uitdagingen en dilemma’s die op ons (voet)pad komen worden besproken.

Foto header: Royal HaskoningDHV

Bekijk het programmaMeld je aan voor het congres

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven