Voetgangerscongres

Derde editie van magazine LOPEN uit

Derde editie van magazine LOPEN uit

Martine de Vaan, Projectleider van City Deal Ruimte voor Lopen, overhandigde gisteren het gloednieuwe magazine LOPEN #3 aan Wethouder Melanie van der Horst op het Nationaal Voetgangerscongres in Amsterdam. Bezoekers van het congres mochten na afloop ook een exemplaar mee naar huis nemen. 

Het magazine is een uitgave van de City Deal Ruimte voor Lopen en staat boordevol inspirerende verhalen, praktijkervaringen en handreikingen hoe we de gebouwde omgeving kunnen verbeteren voor voetgangers. Het is gemaakt voor iedereen die in de dagelijkse praktijk meer ruimte wil maken voor de voetganger. Of dit nu een expliciet en prominent doel is of subtiel een plek krijg bij stedelijke herinrichting.

Het magazine bevat columns van onder meer wethouder Melanie ter Horst van Amsterdam en stadsecoloog Max Klasberg, interviews met wethouder Cilia Daemen van Nijmegen, Petrouscha Werther van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en hoogleraar Urban Mobility Features Marco te Brömmelstroet. Ook geeft het magazine je een kijkje in de steden Utrecht, Eindhoven en in de Provincie Groningen om te zien hoe zij ruimte geven aan de voetganger. De 15-minutenstad, het vergroenen van je buurt en Wandel naar je werkdag zijn andere onderwerpen waar deze editie van het magazine op inzoomt.

Klik hier om het magazine online te lezen. Wil je liever een exemplaar van de papieren variant? Stuur dan een e-mail naar citydeal@ruimtevoorlopen.nl.

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven