Voetgangerscongres

Groene Stratenkaart verbindt groen aan loopbeleid

Groene Stratenkaart verbindt groen aan loopbeleid

Amsterdam verdicht behoorlijk. Om het groen in de omgeving te koesteren, denkt de gemeente vooral aan inbreiding. Maar het groen moet ook goed verbonden blijven. Hoofdontwerper van de gemeente, Quirijn Verhoog, presenteert op het Nationaal Voetgangerscongres op 3 oktober in Amsterdam de Groene Stratenkaart.

Amsterdam heeft te kampen met een behoorlijke woningbouwopgave enerzijds, maar wil het groen in en om de stad oom koesteren. En dat groen moet bovendien goed verbonden blijven voor dieren op het land, in de lucht, in het water en natuurlijk voor de fietser en de voetganger.

Waarom, waar en hoe gaat de gemeente Amsterdam dat de komende jaren doen? De Groene Stratenkaart wil daar antwoord op geven. Deze kaart breng voor de gemeente precies in beeld waar, waarom en hoe de gemeente de komende jaren ruimte kan maken voor de voetganger.

Quirijn Verhoog, hoofdontwerper bij de gemeente Amsterdam, vertelt je er op 3 oktober graag meer over, tijdens het Nationaal Voetgangerscongres in Amsterdam. Laat je inspireren.

Bekijk het programmaMeld je aan voor het congres

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven