Voetgangerscongres

Hoe data kan bijdragen aan loopvriendelijk beleid

Hoe data kan bijdragen aan loopvriendelijk beleid

De gemeente Arnhem bracht de loopvriendelijkheid van haar stad in beeld met de Walkability tool van Posad Maxwan. Tijdens het Nationaal Voetgangerscongres op 3 oktober in Amsterdam vertellen stedenbouwkundige Annemieke Molster en GIS-specialist Ioannis Triantafyllidis je hoe dat werkt en hoe kan je het gebruikt om loopbeleid te ontwikkelen.

Data-analyse kan inzichten geven in de loopvriendelijkheid van steden. Met de Walkability tool van Posad Maxwan kunnen alle buurten in Nederlandse steden een score krijgen op hun loopvriendelijkheid.

Alleen hoe passen gemeenten die tool precies toe en hoe vertalen zij de resultaten tot concrete acties? De gemeente Arnhem vroeg Posad-Maxwan om een analyse te maken van de loopvriendelijkheid van de stad en Molster Stedenbouw om loopbeleid voor de stad te ontwikkelen.

Op buurtniveau

GIS-specialist Ioannis Triantafillidis van Posad Maxwan en stedenbouwkundige Annemieke Molster pasten, samen met de gemeente Arnhem, de tool toe in de praktijk. Op buurtniveau is inmiddels in kaart gebracht waar de pijnpunten zitten en waar de focus van verbeteringen zouden moeten liggen.

Molster en Triantafillidis vertellen tijdens het Nationaal Voetgangerscongres meer over hun werkwijze, ervaringen en aanbevelingen. Op die manier krijgen deelnemers inzichten in de toepasbaarheid van de tool. De sessie 'Walkability tool in de praktijk' wordt gegeven tussen 12.05 - 12.50 uur.

Bekijk het programmaMeld je aan voor het congres

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven