Voetgangerscongres

Studie toont aan: hoe meer je loopt, hoe langer je leeft

Studie toont aan: hoe meer je loopt, hoe langer je leeft

Het risico op vroegtijdig overlijden neemt al af bij 3967 stappen per dag. Dat blijkt uit de grootste studie die ooit op dit onderwerp is gedaan.

In de meta-analyse werden zeventien studies meegenomen waaraan in totaal 200.000 mensen meededen. Je hebt dus niet per se 10.000 stappen per dag nodig om de kans op vroegtijdig overlijden te verkleinen. Dat gebeurt al bij 3967 stappen per dag. En bij 2337 stappen per dag neemt de kans op hart- en vaatziekten af.

Over het algemeen geldt ook: hoe meer stappen je zet, hoe beter. En daar lijkt geen bovengrens aan te zitten. Ook bij 20.000 stappen zijn er nog steeds gezondheidsvoordelen.

Lees hier alles over het onderzoek

Webinar Beweegvriendelijke Leefomgeving

Op 5 oktober organiseert Biind, samen met Kragten, Kenniscentrum Sport & Bewegen en de Radboud Universiteit het webinar De Beweegvriendelijke Leefomgeving. Hoe zorg je ervoor dat je leefomgeving ertoe uitnodigt om daadwerkelijk die 3967 stappen per dag te zetten? In iets meer dan een uur praten we je helemaal bij. Schrijf je snel in voor dit gratis webinar.

Nationaal Voetgangerscongres

Een dag de diepte ingaan op hoe je ruimte maakt voor de voetganger? Kom dan op 3 oktober naar het Nationaal Voetgangerscongres in Amsterdam.

Meld je aan voor het congres

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven