13 OKTOBER 2022 | ZWOLLE 

Bekijk de terugblik

Nationaal Voetgangerscongres

Op donderdag 13 oktober vond in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle het Nationaal Voetgangerscongres 2022 plaats. Het Nationaal Voetgangerscongres is het enige vakevenement waar lopen in alle facetten centraal staat. Het thema van dit jaarlijkse evenement voor mobiliteitsprofessionals die zich bezighouden met alles voor en over voetgangers was 'gelukkig gezond', omdat lopen en gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Dagvoorzitter Jacqueline Kerkhof opende het congres en vroeg wethouder Gerdien Rots van gastheer gemeente Zwolle op het podium. Rots vertelde waarom Zwolle gastheer was dit jaar: omdat in Zwolle de voetganger én gezondheid centraal staan. Rots: "We hanteren in Zwolle het STOMP-principe, Stappen Trappen OV MaaS en dan pas de personenauto. De voetganger staat echt op één in ons beleid. Zwolle is een prachtige gemeente om te lopen, in een prachtig rivierengebied."

LoopAward
Aan het einde van het congres mocht Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving én juryvoorzitter van de LoopAward Wouter Veldhuis, de winnaars van de LoopAward bekendmaken. Walking4School wonin de categorie ‘maatschappelijke initiatieven’. De Drontense dementievriendelijke route – de Oost won in de categorie ‘ruimte in de fysieke omgeving’.

Bekijk de hele terugblik

 Blok bovenaan

Partners

Mobycon
Movares
Kragten
Goudappel
Ruimte voor Lopen
Molster Stedenbouw

 


Wil je ook partner worden?  

Ook interesse in een partnership? Neem dan contact met ons op!

Updates

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Terug naar boven