Prof. Erik Scherder - waarom lopen gelukkig maakt

De afsluitende keynote werd verzorgd door Erik Scherder. Een bekende hoogleraar die zich richt op de neuropsychologie. Als geen ander kan Scherder, zoals hij ook regelmatig op tv laat zien, de toehoorder meenemen in het verhaal over de relatie tussen bewegen en het brein en het gevoel dat daaruit voorkomt: GELUK. Bekijk hieronder het mini-college van Erik Scherder.  

Over Scherder
Erik Scherder is Nederlandse hoogleraar neuropsychologie en verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Scherder doorliep eind jaren zeventig de opleiding tot fysiotherapeut. Daarna volgde hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam de studie psychologie, met een specialisatie in neuropsychologie, waarin hij in 1995 promoveerde.
In 2002 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar aan diezelfde universiteit. Daarna volgde een benoeming tot hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Enkele jaren later keerde hij terug naar de VU in Amsterdam, waar hij sindsdien als hoogleraar leiding geeft aan de afdeling klinische neuropsychologie.

Scherder spreekt regelmatig bij De Wereld Draait Door en heeft in 2015 drie afleveringen van DWDD University gemaakt, waarin het functioneren en stoornissen/aandoeningen van het brein centraal stonden. Ook verscheen in 2014 zijn boek Laat je hersenen niet zitten, dat de invloed van beweging op de hersenen omschrijft.

Prof. Erik Scherder - waarom lopen gelukkig maakt