Nationaal Voetgangerscongres

Het Nationaal Voetgangerscongres is het enige vakevenement waar lopen in alle facetten centraal staat. Het Nationaal Voetgangerscongres stelt zich ten doel vakprofessionals met elkaar te verbinden. Samen kijken naar, praten over en werken aan integrale oplossingen die gezondheid, mobiliteit, leefbaarheid en verblijfskwaliteiten combineren. 

Je ontmoet collega’s uit je eigen vakgebied, legt verbinding met professionals uit andere domeinen en wisselt kennis, visies en visitekaartjes uit. En gaat geïnspireerd én met concrete tips en actiepunten huiswaarts. Doe je ook mee? Dan zetten we samen een stap vooruit!

Gelukkig, Gezond
Het thema van het Nationaal Voetgangerscongres 2022 is Gelukkig, Gezond! 
Loop je fit en wandel je mentaal helemaal zen; lopen is onmisbaar in een evenwichtig en gezond leven én in een gezonde omgeving. Inzetten op lopen verbetert het levensgeluk van mensen aantoonbaar. Een beloopbare stad is niet alleen een gezonde en gelukkige stad, maar ook een bereikbare en inclusieve stad. Als wonen, werk en voorzieningen op loopafstand van elkaar zijn – en al wandelend ook echt goed bereikbaar zijn – dan zijn auto en bus overbodig.

Wat kun je verwachten?

  • Inspirerende keynotes
  • Een uitgebreid aanbod interessante sessies
  • Volop netwerkmogelijkheden
  • Uitreiking LoopAward

Meld je aan voor het congresMeld je initiatief aan voor de LoopAward 2022

Masterclass LOOP!

In aanloop naar het Nationaal Voetgangerscongres organiseren we de masterclass LOOP!. Deze masterclass wordt gegeven op 12 september in Utrecht door Annemieke Molster en Sandra Schuit. Tijdens deze masterclass krijg je o.a. antwoord op de vragen:  hoe maak je een stad loopvriendelijk? Verschillende steden schrijven al in hun omgevingsvisie dat lopen belangrijk is, maar hoe geef je handen en voeten aan deze uitspraak? Wat betekent dat concreet?  Je hoort en ziet hoe andere steden hier al voortvarend mee aan de slag zijn gegaan en je krijgt inzicht in de keuzes die gemaakt moeten worden, bijvoorbeeld als het gaat om de verdeling van ruimte.  Lees meer 

Partners

Kragten
Ruimte voor Lopen
Goudappel
Molster Stedenbouw
Mobycon
Movares

 


Wil je ook partner worden?  

Ook interesse in een partnership? Neem dan contact met ons op!

Updates

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Terug naar boven